The city is our playground suggests a set of playable urban street facilities that could replace the existing ones. The project is to rethink the urban space where we are living, and to surprise our pre-understanding of play and public space.

 

Questioning on how the urban built environment is shaping our body movement in our daily life. While, also considering outdoors child culture is more than playground; the project believes public space is where different cultures play and create.

 

Corresponding to children as citizens, by learning how children interact in public space, and to rethink urban public rules, the project is attempting to vibrate our urban life, with a set of street facilities that suggest us to move our body, to play, explore and express ourselves; or to recall our senses and freedom of movement.

The City is our Playground

 Challenging our pre-understanding of public space and play 

 
The artifacts
Replacement
Child's perspective
 

The project involved UPPDRAG54, Tuesday group children (age 8 - 12 years old) from Folkets Hus Hammarkullen.

 

To understand how children preceive our living environment, workshops included ‘walk and play’, landscape model making, and prototyping trying, where we analyzed the three main factors to a more child-friendly urban public space:

 

  • Fun factors

  • Touchable artifacts

  • Invisible space in relation to human scale

 

 

The human scale in the living envirnonment contribute to how children preceive play opportunities, which adults usually don’t see. 

Discussion around why the city is uninspiring though making a city landscape model.

‘Trees in the city is not for climbing’, ‘Stones are boring.’, but ‘if lamps has stair to climb on, it would be fun.’ commented by the children.

Public try out in Heden, Gothenburg city

“Like lost children 
 we live our unfinished adventures.”
 
 
                       - Guy Debord
Public try out

Integrating reachable factor in relation to children size to forester play signal, the design deliberated on street facilities which is more inviting for body interaction, as well as keeping the original functions.